چرا كامپيوتر مرتب ریستارت مي شود
علت ریست شدن متوالی کامپیوتر
چرا كامپيوتر مرتب ري استارت مي شود؟
كامپيوتري كه مرتب ري استارت مي شود معمولاً مشكل نرم افزاري دارد كه با رفع آن اين معضل قابل حل است. اما ري استارت مداوم يك كامپيوتر مي تواند علت هاي مختلفي داشته باشد. نسخه هاي جديد ويندوز ديگر ديگر آن صفحه معروف آبي رنگ را نمايش نمي دهند، بلكه كامپيوتر ري استارت مي شود. به اين اميد كه مشكل با اين ري استارت حل مي شود. اين عمل با اين تئوري صورت مي گيرد كه اگر مشكلي براي سيستم عامل پيش آمده باشد با يك ري استارت بر طرف مي شود. البته اغلب اوغات اين امر صحيح است. اما اگر مشكل سخت افزاري باشد ممكن است اين روش موثر واقع نشود. و كامپيوتر همينطور ري استارت شود و اين وضعيت تا زمانيكه برق كامپيوتر خود را قطع كنيد ادامه دارد.
در ويندوز ويژگي ري استارت خود كار را غير فعال كنيد.
با كليك سمت راست روي ايكون My Computer و انتخاب Properties وارد قسمت Advanced شويد. و در آن بدنبال Start up and Recovery بگرديد.
در آنجا روي Setting كليك كنيد در اين قسمت مي توانيد با برداشتن تيك گزينه Automatically Restart اين ويژگي را غير فعال كنيد. حال اگر مشكلي براي كامپيوتر پيش آيد بايد آن صفحه خطاي آبي رنگ نمايش داده شود. اين صفحه آبي مي تواند اطلاعات مفيدي به شما بدهد و با استفاده از آن راه حلي براي مشكل خود بيابيد.
در Safe Mode ري استارت كنيد.
كامپيوتر خود را ري استارت كنيد و F8 را بزنيد و از بين گزينه هايي كه در برابر شما ظاهر مي شود Safe Mode with Networking را انتخاب كنيد و كليد اينتر را بزنيد.با وارد شدن به Safe Mode مي توانيد هر نرم افزاري را كه جديداً نصب كرده ايد حذف كنيد. همچنين مي توانيد درايو هاي سخت افزار مشكل دار را دوباره نصب كنيد يا حتي نسخه جديد آن را از اينترنت بگيريد و نصب كنيد. اگر در Safe Mode توانستيد مشكل را حل كنيد مورد نرم افزاري است. ولي اگر كامپيوتر شما حتي در Safe Mode ري استارت مي شود، احتمال سخت افزاري بودن مورد زياد است.
رم و هارد ديسك كامپيوتر خود را اسكن كنيد
نرم افزار هاي كمكي وجود دارند كه مي توانند هارد ديسك و رم كامپيوتر شما را براي تشخيص مشكلات احتمالي اسكن كنند. اگر رم كامپيوتر شما خراب شده باشد مي تواند نا پايداري هاي زيادي براي كامپيوتر ايجاد كند. و اگر هارد ديسك كامپيوتر شما خراب باشد يا در آن بد سكتور ايجاد شده باشد و سيستم عامل بخواهد اطلاعات اين بد سكتور ها را بخواند مشكل خود را نشان خواهد داد.
براي رم در ويندوز نرم افزار خاصي وجود ندارد كه بتواند همه مشكلات آنرا تشخيص دهد و بايد از يك نرم افزار ديگر كمك بگيريد. يكي از نرم افزار هاي قوي در اين زمينه Memtest است، كه مي توانيد آنرا از اينترنت دانلود كنيد.سپس بايد آنرا روي يك CD رايت كنيد. آنگاه مي توانيد كامپيوتر خود را ري استارت كنيد. تا اسكن آغاز شود اگر اسكن آغاز نشد بايد در تنظيمات باياس مادربرد خود الويت بوت Boot Priority را به CD ROM اختصاص دهيد.
يا به عبارت ديگر CD ROM را اولين گزينه براي بوت انتخاب كنيد. اگر از ويندوز ويستا استفاده مي كنيد مي توانيد از نرم افزار كمكي Ram Scanner در Administrative Tools در كنترل پانل استفاده كنيد. و بدين وسيله از سلامت رم خود اطمينان حاصل نماييد.
براي هارد ديسك وارد My Computer و روي درايو C كليك سمت راست كنيد. Properties را انتخاب كنيد. آنگاه در قسمت Tools بدنبال Error Checking بگرديد در زير مجموعه آن روي Check Now كليك كنيد. دفعه بعد كه كامپيوتر بوت مي شود (بالا مي آيد) يك اسكن كامل انجام مي دهد.
آخرين عمليات نرم افزاري كه مي توانيد انجام دهيد. به اصطلاح فلش كردن باياس كردن است در مواردي خاص بعضي مشكلات سخت افزاري با فلش كردن باياس رفع مي گردد ولي براي اينكار بايد به يك نمايندگي يا تعميركار مجاز و معتبر كه دانش آنرا داشته باشد مراجعه كنيد. وگرنه احتمال صدمه ديدن آن زياد است.اگر هنوز كامپيوتر شما ري استارت مي شود بايد منبع تغذيه را تعويض نماييد. اگر مشكل حل نشد آنگاه به سراغ مادربرد برويد. منبع تغذيه يكي از ارزان ترين قمت هاي كامپيوتر است و علت بسياري از ري استارت هاي نا خواسته است. در تعويض منبع تغذيه حتماً به توان آن كه بر حسب وات است توجه نماييد. توان منبع تغذيه جديدي كه نصب مي كنيد بايد بزرگتر مساوي منبع تغذيه قبلي باشد. مثلاً اگر منبع تغذيه قبلي شما 350 وات بوده است مي توانيد يك منبع تغذيه 250 وات يا 400 وات يا حتي بزرگتر انتخاب كنيد.
وقتی که کامپیوتر ناگهانی و پی در پی ریستارت میشود چکار کنیم؟
جلوگیری از اتفاقی که علت آن نامعلوم است سخت و در بعضی مواقع آزارا دهنده است ، اگر این اتفاق عمل ریستات شدن مکرر باشد و برای کامپیوتر و لپ تاپ شما که شاید ابزار کارتان است رخ دهد وضعیت بسیار حیاتی و نگران کننده میباشد . در ادامه عوامل رایج و نحوه خطا یابی سیستم در حالتی که خودکار پشت سر هم ریستارت میشود را بررسی میکنیم.
در زمانی که کامپیوتر و لپ تاپ ناگهانی و به صورت خودکار پشت سرهم ریستارت میشود چکار کنیم؟
When your computer reboots itself over and over again
ما قبلا در انزل وب در زمینه عیب یابی و رفع مشکلات و اتفاقات ناگواری که میتوانند برای سیستم رخ دهد نرم افزار بسیار خوب Fixit و بهترین روش های حل مشکل خطای USB Device Not Recognized ویندوز را معرفی کردیم. در ادامه نیز سعی میکنیم کاربردی ترین روش های جلوگیری از ریستارت شدن خود به خود و ناگهانی سیستم و خطایابی آنها را بررسی کنیم.
توجه داشته باشید که استفاده از روش های زیر به منزله درست شدن قطعی و حل مشکل سیستم شما نیست و در برخی مواقع احتمال دارد مشکل سخت افزاری باشد پس حتما پیشنهاد میکنیم اگر در زمینه سخت افزار آشنایی چندانی ندارید به یک فرد متخصص مراجعه کنید.
فعال کردن ثبت اطلاعات و مقاومت در برابر ریستارت شدن مکرر
برای اینکه مشخص شود در زمان ریستارت شدن سیستم (system crash) دقیقا چه اتفاقی در سیستم شما رخ میدهد و مشکل از کدام بخش سیستم است قبل از ریستارت شدن سیستم و در زمانی که ویندوز کار میکند ابتدا کلید ترکیبی win+r را نگه دارید و در پنجره باز شده عبارت sysdm.cpl را تایپ و اینتر کنید.
تب Advanced را انتخاب و سپس بر روی دکمه Settings بخش Startup and Recovery کلیک کنید.
تیک گزینه Automatically restart را بردارید و اگر گزینه Write an event to the system log تیک نخورده است تیک آن را بزنید تا رویداد و اتفاقاتی که در هنگام ریستارت ناگهانی رخ میدهد در سیستم ثبت شود،سپس پنجره ها را OK کنید.
از این مرحله به بعد سیستم شما براحتی در برابر اتفاقات کوچک سیستم که میتواند آنها را تحمل کند ریستارت نخواهد شد و در ورت ریستارت شدن نیز اطلاعات مربوط به این اتفاق را ثبت میکند که طریقه دسترسی به آنها را در بخش سوم توضیح میدهیم.
بررسی اطلاعات اتفاق رخ داده توسط صفحه آبی مرگ
با فرض اینکه از ویندوز ۱۰ یا ۸ استفاده نمیکنید شما هنوز قادر به دیدن صفحه آبی قدیمی و معروف مرگ (BSoD) در زمان اتفاقات ناگوار و ریستارت شدن ناگهانی سیستم هستید.
در زمان نمایش این صفحه اطلاعات فراوانی به کاربر نمایش داده میشود که برخی از آنها به درد ما نمیخورند اما جایی که شما باید دقیقا به آن توجه کنید پارگراف دوم که از پارگراف بالا و پایین خود جدا شده و اطلاعات بخش Technical information پایین صفحه است.
پارگراف دوم شامل نام رویدادی است که منجر به ریستارت شدن سیستم و نمایش صفحه آبی میشود،پیشنهاد میکنیم در زمان نمایش صفحه حتما از آن عکس بگیرید یا عبارت مورد نظر را یادداشت کنید
در ویندوز ۱۰ و ۸ نیز که دارای صفحه مرگ آبی رنگ جدیدی هستند و در پارگراف دوم و قسمت مشخص شده در عکس نام رویدادی که باعث کرش شدن سیستم شما شده است نمایش داده میشود.
پس از یاداشت نام رویداد باید اسم آن را در یک موتور جستجو بررسی کنید به طور مثال برای ارور DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL که مربوط به ایجاد مشکل در درایور های سیستم میباشد و با آپدیت و جایگزین کردن برخی از فایل های آنها ممکن است حل شود مایکروسافت در دایرکتوری خطاهای خود به خوبی علت آن را توضیح داده است
توجه کنید در برخی از مواقع ممکن است مشکلات از RAM سیستم شما باشد و براحتی توسط نرم افزار قابل حل و جایگزینی نباشد که پیشنهاد میکنیم در این موارد حتما با یک فرد متخصص مشورت کنید.همچنین اگر از ویندوز ۳۲ بیتی استفاده میکنیم پیشنهاد میکنیم برای عیب یابی رم و مموری سیستم خود از نرم افزار memtest86 استفاده نمایید.
بررسی علت ریستارت ناگهانی و خطاهای ناگهانی سیستم توسط Event Viewer
بعد از فعال کردن امکان ثبت وقایع در بخش اول در صورتی که صفحه آبی مرگ نمایش و یا سیستم شما ناگهانی ریستارت شد ، مجددا وارد محیط ویندوز شوید کلید ترکیبی win+r را نگه دارید و در پنجره باز شده عبارت eventvwr را تایپ و اینتر کنید.
Event Viewer نمایش داده میشود ،سپس از سمت چپ بخش Windows Logs و از زیر منو آن System را انتخاب کنید
در سمت راست شما لیستی از رخداد های ویندوز را مشاهده میکیند ، آخرین رخداد که حاوی آیکن و نوشته Error را انتخاب کنید و از پنجره پایین علت و اطلاعات مربوط به آن که سبب نمایش صفحه آبی مرگ ، ریستارت های کامپیوتر و.. شده است را بررسی و همانند بخش دوم اطلاعات بدست آمده را در اینترنت جستجو کنید.